2014. november 28., péntek

Susie Wolff feljebb lép: a Williams hivatalos tesztversenyzője lett 2015-re!

A skót versenyző jövőre két szabadedzést és két tesztnapot kap a csapattól, hogy fejlessze az FW37-et és segítsen a Williamsnek. Toto Wolff felesége tehát marad a csapatnál és még feljebb is lépett a ranglétrán.

Idén a Brit Nagydíjon és a Német Nagydíjon kapott lehetőséget, igaz, első alkalommal gyorsan véget ért a próbálkozás, köszönhetően a technikának. Tesztnapon is szerepelt, leginkább kerékcseréket gyakoroltak a segítségével. Jövőre már két tesztnap jár neki, és marad a két szabadedzés is az év folyamán. A WILLIAMS MARTINI RACING közben elkezdte keresni az utódját, aki fejlesztő versenyző lesz.
Foto: DPPI -Susie Wolff


Wolff folytatja a munkát a szimulátorban is, így a háttérből is segít az istállónak. “Ez egy újabb lépés a helyes irányba”- állapította meg Susie. “Örömmel tölt el, hogy a Williams látja a fejlődést, a kemény munkát, és a teljesítmény számít. A Williams nagyon izgalmas szakaszban van jelenleg, és fantasztikus pillanatban megyünk át 2015-be; büszke vagyok rá, hogy a csapat tagja lehetek. Arra fogom felhasználni a pozíciómat, hogy szorosan együtt dolgozzak Felipével és Valtterivel, hogy biztosra menjünk, az FW37 az FW36 erős teljesítményére fog építkezni.”

Claire Williams helyettes csapatfőnök elmondta, hogy Wolff egyre több időt töltött a volán mögött 2012. áprilisa óta, amikor csatlakozott Grove-hoz.  ”Továbbra is lenyűgöz minket erős technikai tudásával, a visszajelzéseivel, és azzal a teljesítménnyel, amit a pályán és a szimulátorban mutat.”

Tovább >>>>

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése