2015. február 24., kedd

Ezen a héten végre kiderül, mit tud a Williams valójában

Az utolsó teszthéten a Williams végre megmutatja, mire képes. A tavalyi bajnokság harmadik helyezettje átfogó újításokkal készül a felkészülés hajrájára.

A tavalyi szezon végén a Mercedes legnagyobb ellenfelének számító Williams eddig meglehetősen visszafogott volt a téli teszteken. Mindez nem véletlen, az istálló az utolsó négynapos gyakorlásra hagyta átfogó fejlesztéseinek bemutatását. „Az első öt tesztnapunk az unalmas dolgok elintézéséről szólt. A hetedik napon boxkiállásokat gyakoroltunk. A hatodikon kezdtünk először foglalkozni az autónk valós teljesítményének kiaknázásával” – nyilatkozta az Auto Motor und Sportnak Pat Symonds, a grove-iak technikai igazgatója.

Valtteri Bottas kiemelte, éppen ezért csak ezen a héten derül ki, valójában hol is tart a Williams. „Érkezik pár újítás, amelyek megváltoztathatják az autó viselkedését, így eddig nemigen volt értelme részletesen foglalkozni az autó egyensúlyával, mivel amikor új elemeket rakunk fel az utolsó teszten és Melbourne-ben, úgyis minden megváltozna. De tudjuk, hogy semmi olyan gond nincs az autóval, amit nem tudnánk orvosolni a beállításokkal, és ezt jó tudni” – fogalmazott a finn az Autosportnak.

A csapat főmérnöke, Rod Nelson máris előrevetítette, a csütörtökön kezdődő második barcelonai teszten már igazi időmérő-szimulációkat is fognak teljesíteni. „Teljesítünk pár időmérő-szimulációt, ahogy a többiek is. Egy órában végig fogunk menni a teljes időmérős programon, és ekkor már világosabb lesz, mit tudunk. De még akkor is más-más üzemanyagszinten lesznek az egyes csapatok. A kisebbek talán nagyon kevéssel mennek, míg a gyorsabbak talán valamivel többel” – tekintett előre a szakember.

Noha a Williams tehát még messze van saját maximumától, Felipe Massa biztató jelnek tekinti, hogy autójuk így is jónak tűnik eddig. „Mindig nehéz összehasonlítani magunkat a többiekkel, de az autóban komoly potenciál rejlik. Stabilan fekszik az úton, ami jó. Még mindig úgy vélem, hogy a Mercedes a legjobb, de mi is közel vagyunk” – fogalmazott 2008 ezüstérmese.

Massa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése