2014. december 5., péntek

Williams: Jó a harmadik hely, de győzni szeretnénk!

A Williams helyettes csapatvezetője, Claire Williams természetesen örül annak, hogy csapata – 1997 után először – le tudta győzni a Ferrarit, és az is örömmel tölti el, hogy az istálló bekerült a legjobb három közé, viszont már csak a következő lépésre, azaz a győzelemre gondol.


Williams F1
Williams F1

A nagy múltú brit alakulat tavaly kilencedik lett a gyártók bajnokságában, az szezon során pedig mindössze 5 világbajnoki egységet gyűjtött. Az új évad előtt azonban több neves szakemberrel is megegyezett és motorszállítói szerződést kötött a Mercedesszel (később kiderült, ez a lépés kulcsfontosságú volt, hiszen az új szabályokhoz a németek alkalmazkodtak legjobban).

Az átalakításnak végül meglett az eredménye, hiszen a Williams 2014-ben harmadik lett az összetettben. Sir Frank Williams alakulata 2003 óta nem végzett ennyire előkelő pozícióban (akkor még a BMW partnereként második lett a bajnokságban), a szezont tehát a vezetők is sikerként könyvelték el, most viszont már csak a folytatásra összpontosítanak.

 „Boldogok vagyunk, amiért meg tudtuk szerezni a harmadik helyet, de sok dolgunk van még” – idézi az Autosport az istálló alapítójának lányát, Claire Williamst. „Frank viszont mindig azt mondja: miért örülünk ennyire egy harmadik helynek? Azért vagyunk itt, hogy nyerjünk” – folytatja a helyettes csapatvezető. „Nagyon keményen kell dolgoznunk a téli hónapokban és a folytatásban is a helyes irányba kell haladunk. Reméljük, hogy csökkenthetjük lemaradásunkat a Mercedes gyári csapatával szemben, miközben a többiek nem tudnak utolérni bennünket, tehát a folytatásban fel tudjuk majd venni a harcot a Mercedesszel” – tűzi ki a célokat Williams, kinek csapata sokak szerint elsősorban a Mercedesnek köszöneti előrelépését, ő azonban más tényezőket is fontosnak tart.

Tovább >>>>



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése