2014. december 22., hétfő

Jövőre minden felgyorsul a Williamsnél

Újra a világbajnoki címért akart harcolni a Williams. Rob Smedley, az istálló teljesítménymérnöke úgy saccolja, csapata jelenleg az ehhez szükséges út 30%-ánál tart.

A brit szakember tavaly télen hagyta el a Ferrarit a grove-i alakulat kedvéért, azzal a nem titkolt céllal, hogy visszasegítse a szebb napokat is megélt istállót az élre. A döntés egyelőre helyesnek bizonyult, hiszen a gárda komoly fejlődésen ment keresztül, az idei szezonban pedig már a konstruktőri világbajnokság 3. helyén végzett. A negyvenegy esztendős mérnök azonban elárulta, csapata végső célja a világbajnoki cím elhódítása – bár hozzátette, még igencsak az út elején járnak.

„Azt hiszem, olyan 30% körül tarthatunk” – idézte Smedley-t a Crash.net. „Úgy gondolom elég jól összeraktuk és megszerveztük a műszaki személyzetet, de soha senki nem gondolta azt, hogy ezzel vége a munkának és a tanulásnak. Teljesen világos, hogy képesek vagyunk fejlődni ott, ahol arra szükség van. Megerősítettük a csapatunkat, így már csak a megfelelő lépéseket kell megtennünk, hogy előrébb jussunk. Hosszú utat kell bejárnunk onnan, ahol év elején tartottunk, odáig, hogy világbajnoki címet nyerjünk, de most úgy gondolom, nagyjából az út 25-30%-ánál tartunk.”

Smedley hozzátette, a Williams idei remek szereplése jó kiindulópontot biztosít számukra a sikeres továbblépés felé. „Nagyszerű csapatot raktunk össze, és az alapokat már lefektettük. Ez egy hosszú folyamat volt, olyasmi, mint mikor házat építesz. Először az alapot csinálod meg, de úgy tűnik, mintha egy örökkévalóságig tartana. Olyankor azt mondod magadban: a fenébe is, miért nem történik semmi? De aztán ha egyszer elkészült az alap, az hirtelen mindennek formát ad.”

„Most már fel tudjuk gyorsítani a fejlesztés ütemét. Minden sokkal sebesebben fog történni, hiszen egy éve együtt dolgozunk, így már mindannyian értjük, mit csinálunk és mi a szerepünk az egészben. Úgy vélem a következő szezon végére már az utunk 70-80%-ánál tartunk majd” – fejtette ki véleményét Smedley.

Forrás >>>

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése