2015. január 2., péntek

Wolff elmondta, melyik csapat lehet a Mercedes legnagyobb kihívója

Idén a Williams lehet a Mercedes első számú ellenfele – jelentette ki a gyártó motorsport-igazgatója, Toto Wolff. Noha egyelőre leginkább a brit alakulattól tart, az osztrák szakember a Ferrarit és a Red Bullt is megemlítette legutóbbi nyilatkozata során.
Toto Wolff ( Fotó:  Batchelor / XPB Images)


A Williams sokakat meglepett a 2014-es évben, a rendkívül gyenge 2013-as szezon után ugyanis ismét ott tudott lenni az élmezőny nyomában. Az istálló 2003 után először verekedte be magát a legjobb három közé, a vezetőség reményei szerint azonban ez csak a kezdet volt, a jövőben ugyanis a győzelmekért, majd a bajnoki címekért harcolnának. Terveiket az ellenfelek is komolyan veszik, a címvédő istálló motorsport-igazgatója ugyanis úgy érzi, 2015-ben a szintén Mercedes-erőforrásokat használó Williams lehet csapata első számú kihívója.

„Én a Williamst helyezném a lista élére” – felelte Wolff a Gazzetta dello Sport egyik munkatársának, aki arról kérdezte, melyik csapat lehet 2015-ben a Mercedes legveszélyesebb kihívója. „Ugyanakkor a Red Bulltól is tartok, hiszen az elmúlt években négy világbajnoki címet is nyertek, most pedig minden erejükkel azon lesznek, hogy visszatérjenek a mezőny élére” – folytatja az osztrák szakember, majd egy másik neves alakultról, a komoly szerkezeti átalakításon áteső Ferrariról is beszél.

„Azt hiszem, teljesen normális az, hogy egy csapatra nehéz idők várnak, amikor ilyen változtatásokon megy keresztül” – utal arra, hogy a Ferrari a vártnál gyengébb eredmények hatására szinte minden vezető pozícióban lévő szakembert lecserélt. Noha sokak szerint a vörösöknek időre van szükségük, Wolff szerint már most komolyan kell venni a csapatot és Sebastian Vettelt. „Sebastian négy bajnoki címet visz magával, valamint lelkesedést és tapasztalatot. Ez ösztönözni fogja az embereket a Ferrarinál. Nem írhatjuk le őket! A Ferrari egy ikon, fontos, hogy hamarosan újra nyerni fognak. Úgy érzem, nemsokára ismét versenyképesek lesznek, talán már 2015-ben!” – magarázza Wolff.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése