2015. január 19., hétfő

Williams: Mindig realisták voltunk, ez most sem változik

Tavaly sokak legnagyobb meglepetésére az istálló visszatért az élmezőnybe, éppen ezért a 2015-ös évad előtt már magasabbak az elvárások a gárdával szemben, a Williams helyettes csapatvezetője azonban kijelentette, az egylet nem fog elszállni a sikerektől, noha világos célokkal rendelkezik.

Sir Frank Williams csapata az utóbbi idők legeredményesebb szezonját zárta 2014-ben: az egylet a konstruktőri világbajnokság harmadik helyén végzett. A csapat brazil pilótája, Felipe Massa – a Mercedes versenyzői mellett egyedüliként – rajtelsőséget is szerzett, a Williams autóját pedig a szezon végén sokan a mezőny második legjobb autójának tartották. A tavaly szezon tehát sikeres volt, a csapat viszont nem fog elszállni magától, sőt a folytatásban is megvalósítható terveket tűz ki maga elé – jelentette ki Claire Williams.


„Reális tervek… mi itt a Williamsnél mindig realisták voltunk, így most sem szállt a fejünkbe a dicsőség” – mondta az alapító lánya az Esquire-nek. „Nagy előrelépéseket tettünk tavaly, most pedig az a feladatunk, hogy erre építve még tovább fejlődjünk. Azért vagyunk a Forma-1-ben, hogy győzzünk, viszont 2014-ben ezt nem sikerült megtennünk. Éppen ezért egyértelmű törekvésünk, hogy idén már futamokat nyerjünk, később pedig még tovább javuljunk. Egyre közelebb akarunk kerülni a közvetlen élmezőnyhöz, hogy egy napon ismét a világbajnoki címért küzdhessünk majd. Fejlődés. Ezzel az egy szóval tudnám összefoglalni a céljainkat.”

Williams örömmel vette tudomásul, hogy Abu-dzabi Nagydíjon végre beérett a gyümölcse annak a munkának, amit a csapat az elmúlt másfél évben végzett. „Nagyon kemény menet volt. Rengeteget dolgoztunk az elmúlt 18 hónapban azért, hogy az istállót újra visszatereljük a megfelelő mederbe. Mindkét pilótánk megtett mindent, ami ahhoz kellett, hogy megszerezhessük a konstruktőri harmadik helyet. Az abu-dzabi futam volt a legfantasztikusabb verseny, amit valaha átéltem, ráadásul Felipe és Valtteri is dobogóra állhatott. Mindent elértünk, amit akartunk, így ez a legjobb emlékem.”

Forrás>>>>

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése