2015. március 13., péntek

Ricciardo és Massa is kihagyja a második edzést

2015. március 13. 07:05 Forrás: Twitter

Noha a Sauber pilótái már munkába állhattak, a mezőny az Ausztrál Nagydíj második szabadedzésén is foghíjas lesz, a gyakorlást ugyanis Daniel Ricciardo és Felipe Massa is kihagyja – a Red Bull és a Williams versenyzőjének autójában is motort kell cserélni.

A bikások már az edzés előtt jelentették, hogy problémák adódtak ausztrál versenyzőjük erőforrásával – a hiba magával a belső égésű motorral volt kapcsolatos. Később kiderült, hogy az egész hajtóegységet ki kell cserélni, ezzel pedig az is biztossá vált, hogy a hazai közönség kedvence kihagyja a második szabadedzést, a Red Bull tehát csak Danyiil Kvjatra számíthat.

williams FW37


Pár perccel később a Williams is hasonló hírekkel jelentkezett: a patinás brit alakulat közösségi oldalán tudatta a nyilvánossággal, hogy Felipe Massa kihagyja a második szabadedzést, miután az autójában dolgozó Mercedes-erőforrás meghibásodott; az ő esetében a vízszivárgás okozott gondot. Ez a hiba talán magát a csapatot is meglepte, a Williams autói ugyanis a felkészülési időszak során szinte folyamatosan problémanetesen működtek.

Eközben a Sauber versenyzői – egyelőre Marcus Ericsson és Felipe Nasr – megkezdhették a munkát, arról viszont még nem érkezetek hírek, hogy a Manor pályára gurulhat-e a második gyakorláson. A csapat pilótái kihagyták az első szabadedzést, miután a sereghajtónak problémái adódtak az erőforrás szoftverével; a korábbi hírek szerint ezek orvoslásához több időre lesz szükség, azaz az istálló ma már nem kezdheti el a munkát Melbourne-ben.

Forrás: telesport.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése