2015. március 14., szombat

Ausztrál Nagydíj – nyilatkozatok az időmérő után

Lewis Hamilton pályafutása 39. pole pozicíiójával nyitotta a 2015-ös évet Melbourne-ben. A brit fél másodperccel utasította maga mögé csapattársát, a korábban hibázó Nico Rosberget. Mögöttük óriási űr tátong, ám a két Williams és Ferrari rendkívül szoros csatát vív egymással. Carlos Sainz volt a legjobb újonc, Danyiil Kvjat nem jutott a Q3-ba első Red Bull-os időmérőjén, míg a McLarennek az utolsó sorral kell beérnie. Versenyzői nyilatkozatok az Ausztrál Nagydíj időmérő edzése után.

Felipe Massa (Williams) – 3. hely

„Nagyon szoros volt. Négy autó nagyon egyforma időkkel harcolt egymással mindvégig. Ez látszik is a köztem, Sebastian és Kimi között lévő különbségen – nagyon kicsi. De örülök annak, hogy sikerült jó kört futnom. Az utolsó köröm volt ma a legjobb. Különösen nehéz volt a változó szélirány miatt, könnyű volt blokkolni az első kerekeket a kanyarbejáratoknál. Mindet az utolsó próbálkozásomra tettem fel, és jól ment. Nagy harcra készülünk holnap, főként a Ferrarival. De bízom benne, hogy jó munkát végzünk.”

Valtteri Bottas (Williams) – 6. hely

„Remek, hogy végre elkezdődött a szezon, ráadásul rendkívül szoros kvalifikációt futottunk. A kocsi teljesítménye nagyon jó, végig a Ferrarikkal küzdöttünk. Sajnos a Q2 végén elkezdett fájni a hátam, így az adott körülményekhez képest elégedett vagyok a 6. hellyel. Viszont Felipe bebizonyította, hogy a valódi sebességünk ennél is jobb. A hátfájdalmaim miatt ésszerűnek éreztem, hogy megvizsgáltassam magam a helyi kórházban, most pedig a diagnózisra várok.”

nico, lewis, massa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése